DSS: U Vojvodini više nezaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: U Vojvodini više nezaposlenih

NOVI SAD -

Portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Milenko Jovanov osporio je danas navode vojvođanske vlade da je tokom mandata postigla velike rezultate, tvrdeći da je nezaposlenost porasla i premašila republički prosek.

"Koliki je uspeh u zapošljavanju postigao (predsednik vlade) Bojan Pajtić sa svojim timom pokazuje to što je danas broj nezaposlenih u Vojvodini veći nego 2008. godine, kada su započeli mandat, a stopa nezaposlenosti je premašila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << republički prosek", rekao je Jovanov.

"Postavlja se pitanje gde je potrošeno devet milijardi dinara, kojima su navodno finansirani projekti zapošljavanja u pokrajini", naveo je on u pisanoj izjavi povodom Pajtićeve izjave da je aktuelna pokrajinska vlada, koju on predvodi, ostvarila impresivne rezultate i da će prihvatiti još jedan mandat, ukoliko ga na tu funkciju predloži Pokrajinski odbor Demokratske stranke.

Izjava Pajtića da je sa svojim timom ostvario impresivne rezultate u oblasti izgradnje infrastrukture, zapošljavanja čak i u ovako teškim uslovima, kao i u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, predstavlja "izraz vrhunskog cinizma čelnika pokrajinskog režima", ocenio je Jovanov.

On je dodao da bi predsednik pokrajinske vlade trebalo da kaže građanima "koji je to put, most, kanal, ili šta drugo sagradio za poslednje četiri godine, koliko je to koštalo i ko je izvodio radove".

Više od 200.000 građana u Vojvodini nema zdravstvenu knjižicu, a najmanje još toliko je ima, ali ne može da je overi,

naveo je Jovanov i ocenio da je "Vojvodina postala nerazvijen region upravo za vreme vlasti gospodina Pajtića".

On je poručio da građani na narednim izborima treba da izaberu nacionalno odgovornu vlast i ocenio da su za "katastrofalnu situaciju", pored Pajtića, odgovorne i njegove stranačke kolege i koalicioni partnerima iz LSV, SPS, SVM i URS.

Pajtić je, u izjavi koju su preneli mediji, rekao da smatra da „tim koji je pobeđivao u prethodna dva mandata zaslužuje ponovo poverenje građana“, jer to potvrđuju impresivni rezultati pokrajinske vlade u mnogim oblastima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.