Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Sprečiti beogradizaciju Srbije

Vladimirci -- Potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović izjavio je da je cilj Nacionalnog investicionog plana ravnomeran razvoj republike.

"Sredstva iz Nacionalnog investicionog plana su ravnomerno raspoređena da bi razvijali celu Srbiju i da bi beogradizacije bilo što je moguće manje. Jednostavno to je loše da cela Srbija počne da živi u Beogradu", rekao je Popović tokom predizborne posete opštini Vladimirci.

Popović, koji je i ministar za nauku i zaštitu životne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredine, naglasio je da je strateški interes Vlade povećanje kvaliteta života da bi se sprečilo iseljavanje iz pojednih delova republike.

Bubalo: Vlada Srbije rešila dva od četiri velika pitanja

Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo ocenio je da je Vlada Srbije tokom trogodišnjeg mandata uspešno rešila pitanje novog Ustava Srbije i odnosa u bivšoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore.

Bubalo je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da "nema dilemu" da će u što skorije vreme biti rešeno i pitanje saradnje sa Haškim tribunalom, dok pitanje Kosova "zehteva vremena, duge pregovore i donošenje kompromisnog rešenja".

Bubalo je rekao da će koalicija DSS i Nove Srbije "voditi konstruktivnu izbornu kampanju", tokom koje će uraditi zajedničku analizu onoga što je Vlada Srbije do sada uradila i što su ove dve stanke spremne da rade i ubuduće.

Predrag Bubalo je rekao i da je u okviru Nacionalne strategije privrednog razvoja Srbije predviđeno da godišnji rast društvenog bruto proizvoda u Srbiji bude sedam odsto, od čega će korist biti velika jer će ukupna produktivnost do 2012. porasti za 40 odsto.

"Na taj način sustićićemo produktivnost država koje su tokom poslednjih godina pristupile Evropskoj uniji", ocenio je Bubalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.