Izvor: B92, 10.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS SAMOSTALNO NA LOKALNIM IZBORIMA U ODZACIMA

Na ponovljenim izborima za pet odbornickih mesta u Skupstini opstine Odzaci, DSS je izasla samostalno, izvan DOS-a, i osvojila tri mandata. Preostala dva mesta osvojio je SPS. Kako izvestava dopisnik ANEM-a, koordinator DSS-a za Vojvodinu Arsen Kurjacki tvrdi da su oni bili prinudjeni da na izbore izadju samostalno, jer im koalicioni partneri nisu doizvolili da se nadju na listi DOS-a. 'Ono sto su oni zeleli da urade, jeste da iskoriste ime Vojislava Kostunice, koje su hteli da stave na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ime liste DOS-a, gde bi bili svih drugih kandidata, osim kandidata DSS-a. Posle kunsultacija sa predsednikom stranke, dobili smo zeleno svetlo da izadjemo sami na te izbore', rekao je Kurjacki.

Medjutim, predsednik regionalnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine za zapadnu Backu, Igor Vodenicar, kaze da je DSS-u bilo ponudjeno da ima dva od pet kandidata, ali da oni time nisu bili zadovoljni i da su zahtevali vise. Iako je DOS postigao dogovor da se na ponovljenim izborima nadju isti kandidati kao 24. septembra, DSS-u je ponudjeno vise mesta jer se Socijaldemokratija u njihovu korist odrekla jednog mandata, kaze Vodenicar. On dodaje da pre septembarskih izbora DSS nije ni imala opstinski odbor u Odzacima, a da je na ponovljenim izborima kandidovao dojucerasnje socijaliste. 'Cak dvoje od njih su bili kandidati SPS-a za ove izbore. Oni su pre dve nedelje presli u DSS, i kandidovali se kao kandidati DSS-a', rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.