DSS: Rekonstrukcija ne donosi ništa dobro Vojvodini

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Rekonstrukcija ne donosi ništa dobro Vojvodini

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Srbije Milenko Jovanov izjavio je da rekonstrukcija Pokrajinske vlade Bojana Pajtića neće doneti ništa novo, ni dobro, građanima Srbije koji žive u Vojvodini.

"Osnovni i najveći problem Pajtićeve vlasti je njena politika, a ne personalna rešenja. Ta vlast je u prethodnom periodu vodila politiku kkoja je često prelazila granice koje je postavio Ustav i bila usmerena na stvaranje od Vojvodine države u državi", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u soapštenju Jovanova. 

Kako se dodaje, vlast Demokratske stranke već dugo vodi "izrazito centralističku politiku koja potpuno zanemaruje intrese građana koji ne žive u Novom Sadu i okolini i koja nema sluha za probleme mnogih gradova i opština u Sremu, Bačkoj i Banatu".

Prema njegovim rečima, vlast nema odgovor na pitanje gde su potrošene milijarde dinara u Razvojnoj banci, Fondu za kapitalna ulaganja, pokrajinskim sekretarijatima i ustanovama.

"Činjenica da će u rekonstruisanoj vladi ogroman uticaj imati stranka Nenada Čanka pokazuje da će politika podržavljenja Vojvodine u identitetskom i institucionalnom smislu biti još više zastupljena", ističe predsednik pokrajinskog odbora DSS-a, koja ima poslanike u pokrajinskoj skupštini.

Zbog nastavka te "duboko pogrešne politike", današnja rekonstrukcija se i ne vrši zbog građana i njihovih intetresa, nego isključivo zarad očuvanja vlasti za još neko vreme i u interesu stranaka koje čine vlast u Vojvodini, ocenio je Milenko Jovanov.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.