DSS: Rekonstruisana Vlada biće gora

Izvor: RTS, 07.Mar.2011, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Rekonstruisana Vlada biće gora

Rekonstruisana Vlada Srbije biće gora od sadašnje, jer će voditi u osnovi istu lošu politiku - Evropa nema alternativu, poručuje DSS.

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković ocenio je da će rekonstruisana Vlada Srbije biti gora od sadašnje, jer će voditi u osnovi istu lošu politiku - "Evropa nema alternativu".

"Ta politika je opustošila Srbiju i građane dovela do prosjačkog štapa, jer je za tri godine 400.000 radnika ostalo bez posla i pri tom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se morao čekati Međunarodni monetarni fond da to saopšti, a zemlja se dodatno zadužila", istakao je Petković na konferenciji za novinare.

Petković je rekao da najveću odgovornost zbog takvog katastrofalnog stanja u zemlji snose Demokratska stranka i premijer Mirko Cvetković, jer su svojom politikom naneli ogromnu štetu Srbiji koja će skoro decenijama morati da se ispravlja.

"Dosadašnja Vlada Cvetkovića je bila najgora od svih koje je Srbija imala. Koja će biti gora od ove prve Mirkove Vlade? Druga Mirkova rekonstruisana Vlada", zaključio je Petković.

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je jasno da je neodgovornim pristupom vlasti u Beogradu doveden u pitanje završetak izgradnje mosta preko reke Save, kod Ade ciganlije, a da će cena koštanja mosta prevazići i najgora predviđanja.

U saopštenju se kaže da je DSS još u oktobru 2008. godine, samo nekoliko meseci posle potpisivanja ugovora o izgradnji mosta, ukazivala gradskim vlastima na probleme sa solventnošću i kvalitetom izvedenih radova slovenačke firme "SCT" koja je u Sloveniji pokazala da ne poštuje rokove i ne zadovoljava kvalitet izvedenih radova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.