DSS: Poseta Prištini priznanje Kosova

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Poseta Prištini priznanje Kosova

Odlazak srpske delegacije u Prištinu, na nastavak dijaloga započetog 8. marta u Briselu, predstavlja još jedan čin u priznavanju Kosova kao nezavisne države, ocenio potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da Vlada ne bi trebalo da i dalje ubeđuje građane kako nije priznala nezavisno Kosovo jer je razgovorima srpske i prištinske delegacije to i definitivno učinjeno.

"Glavni predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije u tim razgovorima posetio je Prištinu u zvaničnom svojstvu predstavnika države Srbije u državi Kosovo i to konačno potvrdio sedeći za stolom pod zastavom albanskog Kosova i pod zastavom Srbije", rekao je Samardžić agenciji Beta.

Samardžić je odlazak srpske delegacije u Prištinu, na nastavak dijaloga započetog 8. marta ove godine u Briselu, ocenio kao "još jedan čin u priznavanju Kosova kao nezavisne države".

"Kao što je američki učesnik u tim razgovorima Tomas Kantrimen rekao, to su razgovori predstavnika dve države. Naši su se predstavnici upirali da dokažu da to nije tako i da je reč samo o tehničkim pitanjima", rekao je Samardžić.

Ocenio je da se taj proces nalazi na "stranputici bez povratka" i da se njom krenulo od usvajanja rezolucije Generalne skupštine UN o početku razgovora Beograda i Prištine o životnim pitanjima građana Kosova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.