DSS: Poseta Medvedeva jača istorijske veze

Izvor: RTS, 19.Okt.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Poseta Medvedeva jača istorijske veze

Dolazak ruskog predsednika Medvedeva u Srbiju predstavlja doprinos saradnji dve države i jača prisnost dva naroda, izjavio portparol DSS-a Andreja Mladenović.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Srbiji izuzetno važna i za Srbiju i srpski narod.

"Poseta je doprinos u saradnji dve države. Pojačaće istorijske veze Srbije i Ruske federacije i osećaj prisnosti dva naroda", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mladenović na konferenciji za novinare.

Mladenović je naveo da nastavak razgovora u NATO bazi Butmir - druga runda pregovora oko ustavnog preuređenja Bosne i Hercegovine uz posredstvo EU i SAD, "nije koincidencija, nego, verovatno, namerna slučajnost" sa posetom Medvedeva Srbiji.

Mladenović je podsetio da je Srbija, kao i Rusija, garant Dejtonskog sporazuma i da je njena obaveza da štiti integritet i dignitet Republike Srpske i interese srpskog naroda.

DSS smatra da je pridruživanje NATO-u u BiH izvedeno na čudan način - tajnim pregovorima, jer nije tražena saglasnost građana, rekao je Mladenović i ponovio da u Srbiji stav o tom vojnom savezu treba definisati referendumom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.