DSS: Pakt protiv Srbije odavno postoji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Pakt protiv Srbije odavno postoji

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je teško razumeti iznenađenje i burne reakcije srpskih zvaničnika na izjavu Envera Hodžaja da vodi razgovore o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije.

Odavno je poznato da pakt protiv Srbije postoji i on u neformalnom obliku obuhvata ne samo pojedine države regiona, već sve one koje su učestvovale u NATO agresiji na Srbiju, koje su priznale nezavisnost Kosova, u međunarodnim organizacijama glasaju na štetu interesa Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od nje zahtevaju da prihvati da je u Srebrenici izvršen genocid, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije ukazuje da su tom krugu zemalja pridruženi svi oni u Srbiji koji se aktivno zalažu, ili prećutno prihvataju odricanje Srbije od dela svoje teritorije, odnosno secesiju Kosova, u celini ili pretežnom njegovom delu.

Otuda su oštra reagovanja na kasnije demantovanu izjavu Hodžaja nepotrebna isto onoliko koliko je neophodna promena odnosa i oblika saradnje sa državama koje svojom politikom ugrožavaju vitalne interese, poručila je DSS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.