DSS: Novi ultimatum iz Novog Sada

Izvor: RTS, 06.Apr.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Novi ultimatum iz Novog Sada

Demokratska stranka Srbije smatra najavu Bojana Pajtića da se u sredu u vojvođanskom parlamentu donese deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, "novim ultimatumom za razbijanje zemlje".

Odgovarajući na inicijativu šefa pokrajinske vlade Bojana Pajtića, da se u sredu u vojvođanskom parlamentu izglasa deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, Demokratska stranka Srbije ocenjuje da je reč o "novim ultimatumom za razbijanje zemlje". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"U trenutku kada je Srbija izložena ogoljenim pretnjama i ucenama EU, umesto da sve stranke i cela zemlja brane pravo Srbije da zaštiti svoje međunarodno priznate granice, Pajtić je izabrao taj trenutak da iznutra ruši Srbiju", saopštio je portparol DSS-a Petar Petković. 

Potpuno je očigledno da je reč o sinhronizovanom spoljnom i unutrašnjem udaru na Srbiju, kaže Pajtić.

"Ultimatum EU ističe u utorak u 16 časova, a već sutradan, ovaj put unutar zemlje, stiže ultimatum od vojvođanskih vlasti", rekao je Petković.

Petković kaže da je Pajtić "prvo doneo protivustavni Statut Vojvodine kojim se pravi država u državi" i da se sada "pridružije stranim silama u nasrtaju na unutrašnji poredak Srbije"

DSS poziva celokupnu javnost da najoštrije osudi ovaj pokušaj destabilizacije zemlje, kaže u saopštenju portparol te stranke.

Bez rasprave o Tesla banci

Zahtev Demokratske stranke Srbije da Skupština Vojvodine na sledećoj sednici razmatra izveštaj pokrajinske vlade u vezi sa Tesla bankom u Hrvatskoj nije prihvaćen, rekao je portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov.

Jovanov kaže da ga je o tome obavestio predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor. "Pajtićev režim želi da se o Tesla banci ćuti, kao što se godinama ćutalo o Razvojnoj banci Vojvodine ili Fondu za kapitalna ulaganja," rekao je Jovanov u pisanoj izjavi.

Pokrajinski odbor DS-a je prethodn saopštio da je dokapitalizacijom Tesla banke smanjen osnivački udeo Vojvodine u toj banci sa 76 odsto na 26 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.