DSS: Neshvatljiva odluka Vlade o ukidanju povraćaja PDV-a

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Neshvatljiva odluka Vlade o ukidanju povraćaja PDV-a

Demokratska stranka Srbije najoštrije je osudila plan Vlade Srbije da ukine povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe.
Ukidanje mere kojom se smanjuju troškovi roditeljstva u okolnostima kada je Srbija suočena sa zabrinjavajućom depopulacijom predstavlja primer krajnje neodgovornosti Vlade, navodi se u saopštenju DSS-a.
"Srbija je država sa najnižom stopom prirodnog priraštaja i ima jednu od najstarijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << populacija u Evropi. Umesto da utvrdi i sprovodi celovitu populacionu politiku, da proširi i pojednostavi sistem mera i finansijskih podsticaja povećanja fertiliteta, Vlada čini suprotno, pokazujući potpuno nerazumevanje jednog od najvećih problema sa kojim se Srbija suočava", navela je DSS.
Večernje novosti danas su prenele da se Vlada Srbije u pismu o namerama upućenom Međunarodnom monetarnom fondu posle četvrte i pete revizije aranžmana, a pre vašingtonskog zasedanja borda direktora te institucije obavezala da će od 1. januara iduće godine ukinuti povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bebac: Ne otimajte od beba, ukinite PDV

Izvor: Beta, 06.Sep.2016

Roditeljski portal Bebac saopštio je danas, povodom najave Vlade da će od 1. januara 2017. godine ukinuti povraćaj PDV-a na dečiju hranu i opremu, da je time država pokazala da joj nije stalo do osnovnih potreba desetine hiljada porodica i zatražila od države da ukine PDV na opremu i hranu na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.