DSS: Medijska scena nezamisliva bez Tanjuga

Izvor: B92, 04.Nov.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Medijska scena nezamisliva bez Tanjuga

Neparlamentarna DSS kritikovala je odluku Vlade Srbije da ugasi nacionalnu novinsku agenciju Tanjug za koju kaže da uživa veliki ugled u zemlji i svetu.

U saopštenju dostavljenom medijima, predsednica Sanda Rašković Ivić ističe da je francuska medijska scena nezamisliva bez Frans presa, britanska bez Rojtersa, ruska bez Tasa.

Prema njenim rečima, prestankom rada Tanjuga smanjiće se mogućnost obaveštavanja srpske javnosti o događajima u zemlji i svetu iz objektivnog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog izvora.

Takođe, kaže Rašković, svetska javnost će biti obaveštavana o događajima u Srbiji pretežno putem stranih agencija, čija je pristrasnost i neprofesionalizam mnogo puta dokazana.

Raškovićeva smatra da nestanak Tanjuga može biti na korist samo onima koji imaju za cilj da daljim gušenjem medijskih sloboda "izvrše totalnu tabloidizaciju države, ovladaju izvorima informacija i spreče razvoj kritičke svesti srpskog društva", a to su, po njoj, vlast u Beogradu, te briselska i vašingtonska administracija.

Ona je pozvala ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca da se usprotivi gaššenju Tanjuga ili da podnese ostavku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.