DSS: Licemeran pokušaj

Izvor: RTS, 24.Jul.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Licemeran pokušaj

Inicijativa za skupštinskom raspravom o Kosovu, koju Vlada tek sad pominje, licemeran je pokušaj da se ispravi katastrofalno načinjena greška, smatra DSS.

Demokratska stranka Srbije ocenila da je licemerna inicijativa vlasti da se raspravlja o Kosovu u Skupštini Srbije, nakon što je takva inicijativa odbijana dve godine.

"Vlast dve godine nije htela da čuje zahteve DSS-a da se o Kosovu pokrene rasprava u Skupštini i sadašnja inicijativa za skupštinskom raspravom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je licemerna, jer predstavlja pokušaj ispravljanja katastrofalne greške", rekao je portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković.

Prema njegovim rečima, odluka Međunarodnog suda pravde istorijski je poraz srpske države i njenog naroda "za koji je najogovornija sadašnja vlada na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem".

Portparol DSS-a je pozvao predsednika Srbije da podnese ostavku na tu funkciju, jer je to, kako je naveo, preduslov za svaki dalji korak očuvanja Kosova u sastavu Srbije.

"Sadašnja vlast je toliko otežala pitanje odbrane Kosova urušavajući najsnažnije argumente međunarodnog prava da je preduslov za svaki dalji korak očuvanja naše južne pokrajine momentalna ostavka predsednika države", naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, nakon ovakvog poraza, vlast nema nikakvo pravo da ponovo obanjuje javnost da Srbija ima novu šansu za rešavanje pitanja Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.