DSS: Ispitati vojvođanske institucije

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Ispitati vojvođanske institucije

Ukoliko u borbi protiv korupcije u Srbiji ne budu obuhvaćene i pokrajinske institucije taj proces neće biti celovit i zaokružen, smatraju u vojvođanskom odboru DSS-a.

Demokratska stranka Srbije smatra da borba protiv korupcije u Srbiji neće biti celovita i zaokružena ukoliko u tom procesu ne budu obuhvaćene i pokrajinske institucije, izjavio je danas portparol vojvođanskog odbora DSS Milenko Jovanov.

"Dok se ne utvrdi kako se troši u pokrajinskom Fondu za kapitalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaganja, Fondu za razvoj Vojvodine, u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV), nećemo imati celovitu sliku o tome šta je s novcem građana Vojvodine", rekao je on na konferenciji za novinare u Zrenjaninu.

Jovanov je, povodom stotinu dana rada "nove-stare" pokrajinske vlade, koju predvodi Bojan Pajtić, ocenio da "nije viđeno ništa novo" jer, kako je dodao, "novac građana pokrajine troši se bez kontrole kao i ranije, bahato i bez jasnih ciljeva".

Da je to tako potvrđuje i nedavna odluka pokrajinske vlasti da dokapitalizuje RBV sa novih 15 milijardi dinara, emitovanjem hartija od vrednosti s rokom naplate od 30 godina, rekao je Jovanov i podsetio da je pokrajina već dva puta do sada obavila dokapitalizaciju te banke, koja ima gubitke i nenaplativih 75 odsto kredita.

DSS pita "ko je odobravao i kome te nenaplative kredite, pod kojim uslovima su odobravani i da li su oni koji su ih uzimali znali za to da ih nikad niće vratiti", istakao je Jovanov.

On je rekao da je proteklih stotinu dana rada pokrajinske vlade obeležilo i to što ona nije pokazala nameru i spremnost da usaglasi svoje akte i akte donete na osnovu Statuta Vojvodine sa odlukom Ustavnog suda kojom se Zakon o nadležnostima AP Vojvodine proglašava neustavnim u 22 odredbe.

Jovanov je naglasio da "ista sudbina čeka i Statut Vojvodine", jer su odredbe tog akta, kako je ocenio, "bukvalno prepisane" u taj zakon, koji je kasnije osporen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Obuhvatiti i institucije Vojvodine u borbi protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2012

ZRENJANIN -..Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da borba protiv korupcije u Srbiji neće biti celovita i zaokružena ukoliko u tom procesu ne budu obuhvaćene i pokrajinske institucije, izjavio je danas portparol vojvođanskog odbora DDS Milenko Jovanov..."Dok se ne utvrdi kako se troši u pokrajinskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.