DSS ISPALIO BORISA TADIĆA!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS ISPALIO BORISA TADIĆA!

BEOGRAD - Vojislav Koštunica konačno je prelomio - podržaće Velimira Ilića u trci za fotelju predsednika Srbije! Predsedništvo DSS juče je donelo odluku da svoje birače pozove da glasaju za ministra za infrastrukturu i lidera Nove Srbije. Koštunica će se pojaviti i na prvom većem predizbornom skupu NS i lično podržati Ilića.

S druge strane, kako saznaje Kurir, stranačka logistika DSS naći će se pri ruci koalicionom partneru u Ilićevoj kampanji. Kako je saopšteno iz DSS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << NS je najbliži koalicioni partner te stranke, pa je samim tim „i najprirodnija odluka da DSS podrži Ilića na predsedničkim izborima“.

- Velimir Ilić se od samog početka stvaranja višestranačkog sistema iskreno i snažno bori za demokratsku i ekonomski jaku Srbiju. Ovo dokazuje i kao uspešan ministar u dva mandata u Vladi Srbije - kažu u DSS.

Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe DS, izjavila je juče da je ovakav potez DSS za demokrate bio očekivan.

- Verujemo da podrška Iliću u prvom krugu znači da će DSS u drugom krugu izbora za predsednika Srbije podržati našeg kandidata Borisa Tadića - rekla je Kolundžija.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić smatra da ta Koštuničina podrška Iliću neće ništa promeniti.

- Kada stranka nema svog kandidata za predsednika, onda može i da podrži nekog drugog. Suština je da će glasači u prvom krugu možda glasati za Ilića, a u drugom ćemo videti. Realno je da uz Tomislava Nikolića u drugi krug uđe Boris Tadić, koji je privremeno na mestu predsednika Srbije. A tada će se videti za koga će glasati Veljini birači - poručuje Mirčić.

Kandidat SPS Milutin Mrkonjić kaže da je očekivao da će Koštunica podržati svog koalicionog partnera.

- Nemam ništa protiv toga. Ipak, to što istovremeno podržava dva kandidata više govori o njemu nego o Tadiću i Iliću, i jasno odslikava odnose u vladajućoj koaliciji. Malo im je i to da bi mene pobedili - samouveren je Mrkonjić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.