DSS, Dveri i SRS: Odbaciti sporazum o telekomunikacijama

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS, Dveri i SRS: Odbaciti sporazum o telekomunikacijama

Demokratska stranka Srbije, Dveri i Srpska radikalna stranka zatražile su danas da vlada odbaci sporazum o telekomunikacijama na Kosovu.

DSS je pozvala Vladu da prekine proces evrointegracija. "Ispostavljanje novih ucena EU tokom tzv. tehničkih pregovora Beograda i Prištine potpuno je očekivana posledica pogubnog istrajavanja vlasti da vodi politiku koja ulazak Srbije u EU utvrđuje kao državni prioritet i izbor koji nema alternativu".

DSS je dodala da "ultimatum" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se Srbija odrekne imovine Telekom Srbije na Kosovu i Metohiji ne može da predstavljaju bilo kakvo iznenađenje.

"Ako je predsednik Vlade Srbije zaista zatečen i iznenađen zahtevom EU da Srbija potpiše u Briselu po svemu neprihvatljiv sporazum o telekomunikacijama na Kosovu, onda se samodeklarisao kao naivni i kratkovidi političar, nedostojan funkcije koju vrši. A naivan svakako nije", navela je DSS.

SRS: Ne ultimatumu iz Brisela

Srpska radikalna stranka zatražila je da Vlada odbije ultimatum Brisela kojim se traži da se zarad priključenja Evropskoj uniji Srbija odrekne imovine Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Srbija ima samo jedan ispravan put, momentalni prekid evropskih integracija i udruživanje sa zemljama koje su nam prijateljske, a ni jedna država koja je priznala nezavisnost Kosova i Metohije i koja nam time osporava naš ustavni poredak nije nam prijateljska", rekao je poslanik SRS-a Nemanja Šarović novinarima u Skupštini.

On je kazao da pitanje Kosova i Metohije nije samo istorijsko i nacionalno nego i ekonomsko jer ukoliko Srbije pristane da se odrekne imovine Telekoma to neće biti jedini ultimatum već će nakon toga slediti ultimatum za Trepču, Gazivode, hotele na Brezovici.

Šarović je rekao da su rudna bogatstva koja Srbija ima na Kosovu i Metohiji procenjena na više stotina miliona evra i da ne postoji država koja bi se toga odrekla, ali da je, kako je dodao, još važnije srpska istorija, manastiri i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Dveri: poništiti Briselski sporazum

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da Dveri traže i suspenziju "štetnog i antisrpskog" Briselskog sporazuma, koji Srbiju vodi u dalje degradiranje i uništavanje interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Jedan od najvažnijih razloga što nam se postavljaju uslovi i ugrožavaju interesi je prirodno bogatstvo na Kosovu, naša imovina, svetinja i naše poljoprivredno, vodno i šumsko bogatstvo. Sada vidimo da je EU najviše stalo da nam se oduzme imovina, Telekom, Trepča i Gazivode", kazao je Obradović.

On je ocenio da je krajnji trenutak za zaustavljanje ucene i prekid "pogubnog" evropskog puta.

"Krajnji je trenutak da se zahvalimo ponudi da jednog dana za sto godina postanemo deo EU, a za uzvrat se odreknemo naše teritorije i ostanemo bez ičega", dodao je lider Dveri.

On je istakao i da je važno da ultimatum Brisela bude tema i u Skuštini Srbije, kako bi se, ko je rekao, napokon raspravilo čime je sve Srbija bila ucenjivana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.