DSS: Da se podeli odgovornost u Briselu

Izvor: Blic, 28.Mar.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Da se podeli odgovornost u Briselu

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić pozvan da prisustvuje pregovorima Beograda i Prištine u Briselu ne zato što postoji nekakva pukotina u pregovaračkom timu Srbije, nego da bi se tim ojačao i podelila odgovornost.

To je dobro i za premijera Dačića, a potpuno je normalno zato što je Vučić predsednik najjače stranke u državi i najveće stranke koja je na vlasti i stožer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade, rekla je Ivić novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je istakla da je uverena da srpski pregovarački tim neće prihvatiti dokument Ketrin Ešton, jer je on potpuno neprihvatljiv i sadrži sažetak Ahtisarijevog plana.

Ako smo mogli 300 godina da čekamo na regulisanje srpskog pitanja na Kosovu, možemo još godinu dana, rekla je Ivić, koja smatra da će se, kada je reč o dijalogu, "igrati produžeci“.

Prema mišljenju DŠ, najbolje je da pregovori ne uspeju, ali će se učiniti sve da se oni ipak produže. Mi navijamo da ovi pregovori propadnu, jer mislimo da je to bolje za Srbiju, rekla je Ivić.

Povezane vesti: Tadić: Dobro je što su se sastali Dačić i Tači Simić: Šulcova izjava dovešće Srbiju pred izbor EU ili Kosovo Otkazan let aviona tima Prištine, dijalog verovatno sutra

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.