DSS: Budžet razoran za privredu

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Budžet razoran za privredu

Predlog zakona o budžetu za 2011. godinu je razoran za privredu i DSS ga neće podržati, rekao je potpredsednik DSS-a Nenad Popović. Rast deficita je odraz lošeg rada Vlade Srbije, ocenio je Popović.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je da će DSS podneti amandmane na sve tačke Predloga zakona o budžetu za 2011. godinu, jer je razoran po privredu.

"DSS neće podržati Predlog zakona o budžetu, jer ne pomaže razvoj privrede i otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novih radnih mesta, zbog čega će deficit i dalje rasti", rekao je Popović na konferenciji za novinare.

Potpredsednik DSS-a je dodao da su osnovne karakteristike budžeta - rast deficita, javnog duga i rashoda, odraz lošeg rada Vlade Srbije.

"Deficit je devet puta veći nego 2008. godine kada je Vlada dobila mandat i iznosi 120 milijardi dinara, rashodi su porasli za 30 odsto, a javni dug je ogroman", rekao je Popović.

Popović je dodao i da će rast duga usloviti i povećanje kamata.

"Kamate jedu budžet", ocenio je potpredsednik DSS-a i dodao da je novi budžet predvideo da na otplatu duga ide 34 milijarde dinara, a na otplatu kamata 45 milijardi, što je, podsetio je, tri puta više nego 2008. godine.

Prema Popovićevim rečima, problem je što se deficit troši na finansiranje socijalnih transfera i plaćanje službenika u državnoj upravi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.