Izvor: B92, 07.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSK I DPK PROTIV IZBORA ZA PARLAMENT SRBIJE NA KOSOVU

Dve najjace partije kosovskih Albanaca, Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova, protive se odrzavanju vanrednih izbora za parlament Srbije na terotoriji Kosova, javlja Beta. Potpredsednik DSK Kol Berisa izjavio je za pristinski dnevnik "Zeri" da "Kosovo nece priznati nikakve jugoslovenske izbore". On je rekao da je svaki pokusaj integracije Kosova u Jugoslaviju "osudjen na propast", pa makar to bilo i od strane medjunarodne zajednice. Potpredsednik DPK Arsim Bajrami izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da "za odrzavanje srpskih izbora na Kosovu nema pravne osnove i proceduralne mogucnosti, jer Razolucija 1244 nigde ne spominje Srbiju kao pravnog subjekta".

"Zeri" je objavio i izjavu komandanata Kfora Karla Kabidjoze da ce izbori za parlament Srbije, zakazani za 23. decembar, biti odrzani i u srpskim enklavama na Kosovu. "Mi cemo pruziti bezbednost i moja je zalje da sve protekne bez incidenata i u miru", rekao je italijanski general.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.