DS traži sednicu: Upoznati građane s bezbednosnom situacijom

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži sednicu: Upoznati građane s bezbednosnom situacijom

Demokratska stranka predala je zahtev za održavanje javne sednice Skupštine grada, na kojoj će građani biti upoznati sa bezbednosnom situacijom u Beogradu, rekao je šef odbornika DS Balša Božović.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da nema nesreće u Srbiji koju DS i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Balša Božović ne pokušavaju da iskoriste za prikupljanje jeftinih političkih poena.

"Pozivamo ministra, direktora policije, šefa beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policije, gradonačelnika Beograda, da ne okreću glavu od ovakvih problema. Pozivamo nadležne da sazovu hitnu sednicu skupštine koja će biti otvorena za javnost, gde će Beograđanima i građanima Srbije biti predstavljen bezbednosni izveštaj", rekao je Božović.

On je rekao da se u Beogradu niko više ne oseća bezbedno i podsetio da je juče, između ostalog, u blizini Osnovne škole "Đuro Daničić" na Voždovcu eksplodirao automobil, kao i da je u Jajincima eksplodirao kombi.

"Sve ovo se nije dešavalo 20 godina u Beogradu. Vidno smo zabrinuti. Ministar policije je jutros izjavio da nema nedodirljivih, što nije istina. Svi izgrednici su dobro poznati policiji, neki su i osuđeni a niko nije u zatvoru", kazao je Božović.

On je rekao da se ovo dešava i u drugim gradovima u Srbiji.

"Posebno zabrinjava činjenica da su mnogi od atentatora i kriminalaca koristili vojne objekte da bi vežbali. Uz čiju dozvolu? Na očigled policije i vojske se to dešava, i to nije normalno. Nije čudno što je Beograd proglašen najnebezbednijim gradom u Evropi posle Kijeva", kazao je Božović.

Izvor: N1

SNS: Neistine demokrata o bezbednosti

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke saopštio je da Demokratska stranka iznosi neistine o bezbednosti u gradu.

"Predizbornа histerijа demokrаtа rаste, pа bestidno iznose neistine o bezbednosti i pokušаvаju dа uznemire grаđаne. Licemerno je dа o bezbednosti govore oni zа vreme čije vlаsti su ubijаni politički neistomišljenici, oni koji su pljаčkаli Beogrаd i Srbiju", navedeno je u saopštenju SNS.

Dodaje se da je "bezbednost u Srbiji nа znаtno višem novou" i da je broj ubistаvа, od 2001. do 2012. godine bio od 150-220, dok je protekle godine tаj broj iznosio 103.

"Očigledno, lаžnom brigom zа grаđаne, Božović i demokrаte pokušаvаju dа skupe koji politički poen", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.