DS traži sednicu Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži sednicu Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas održavanje sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti povodom krivične prijave Vojnog sindikata Srbije, koji je naveo da su visoki oficiri Vojske Srbije omogućili kriminalcima da koriste strelište i municiju vojske.

Poslanik DS i član tog skupštinskog odbora Radoslav Milojičić ukazao je da službe bezbednosti moraju da ispitaju i podnesu izveštaj Odboru za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kontrolu službi bezbednosti o tome ko sve neovlašćeno raspolaže vojnom imovinom i na osnovu toga pribavlja imovinsku korist, navedeno je u saopštenju.

"Zabrinjavajuće je da se urušava jedini veliki sistem u Srbiji koji je prošao ozbiljnu reformu i da visoki oficiri Vojske Srbije sarađuju s kriminalcima i od toga zarađuju velike cifre, dok vojnik sa smanjenom dnevnicom od 150 dinara ne može da priušti ni najosnovnije namirnice", rekao je Milojičić.

On je ocenio da je stanje u vojsci zabrinjavajuće, uz napomenu da 81 odsto pripadnika Vojske Srbije ima zaradu manju od prosečne zarade u zemlji, dok 70 odsto civila u vojsci ima prosečnu zaradu od samo 22.000 dinara.

"Broj vojnika koji je tokom 2016. otišao iz vojske na lični zahtev je čak 72 odsto. Taj broj biće još veći ukoliko uspeju da zataškaju i ovaj skandal i nastave sa upropašćavanjem vojske. Znam da će mnogi Naprednjaci ustati i reagovati posle ove bolne istine kroz različite neistine, ali naša dužnost je da ne dozvolimo da bilo ko urušava Vojsku Srbije i prolazi nekažnjeno", navedeno je saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.