DS traži ostavke novosadskih čelnika zbog nebezbednosti

Izvor: Blic, 04.Feb.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži ostavke novosadskih čelnika zbog nebezbednosti

Novi Sad - Predstavnici Gradskog odbora DS u Novom Sadu pozvali su danas gradonačelnika Miloša Vučevića i načelnika Policijske uprave Stevana Krstića da podnesu ostavke zbog toga što je, prema oceni novosadskih demokrata, bezbednost u gradu sve ugoroženija.

- Od kada je prošle godine postavljen načelnik policije, bezbednosna situacija u Novom Sadu, ne samo da ne ide nabolje, nego je pogoršana, naročito u poslednjih mesec dana kada se dogodilo niz pucnjava, tuča i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incidenata u kojima je bilo povređenih - izjavila je portparolka novosadskog DS Jadranka Jovišić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da su na dosadašnje apele DS-a da se preduzmu odgovarajuće mere radi veće bezbednosti gradjana, predstavnici gradske vlasti odgovarali da je reč o “političkom spinu demokrata” i negirali da je Novo Sad najnebezbedniji grad u Srbiji.

Potpredsednik Gradskog odbora DS i poslanik u Skupštini Vojvodine Aleksandar Grmuša rekao je da, zbog sve češćih “razračunavanja lokalnih bandi i narko-dilera”, u Novom Sadu deca više nisu sigurna na putu do škole, a svi ostali građani strepe da li će ih neko opljačkati na ulici ili povrediti prilikom oružanog obračuna.

Napominjući da novosadsko Novo naselje još nema policijsku stanicu, iako je prethodna gradska vlast obezbedila zgradu za tu namenu, Grmuša je dodao da su te prostorije namenjene policiji još prazne, jer nema dovoljno policajaca-pozornika, koji bi patrolirali ulicama tog vrlo nebezbednog dela grada i sprečavali kriminal.

“

Ova gradska vlast, umesto da pomogne policiji, nije u stanju ni da sprovede javnu nabavku vozila za policajce”, rekao je on i ponovo pozvao gradonačelnika da podnese ostavku, pošto je, kako je rekao, bezbednost građana veoma ugrožena.

Novosadski odbor DS ponovo je pozvao i predsednika Skupštine grada Sinišu Sevića da sazove vanrednu sednicu gradske skupštine na kojoj bi bio razmatran problem pogoršane bezbednosti u gradu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.