DS traži od gradskih vlasti Beograda da ne ruše zgradu iz koje je izvršen atentat na Djindjića

Izvor: Beta, 08.Feb.2022, 16:06

DS traži od gradskih vlasti Beograda da ne ruše zgradu iz koje je izvršen atentat na Djindjića

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od gradskih vlasti Beograda da odustanu od planiranog rušenja zgrade u Admirala Geprata 14 iz koje je 2003. godine izvršen atentat na tadašnjeg premijera Zorana Djindjića.DS je u saopštenju navela da je u pitanju zgrada državnog računovodstva, koju je 1911. projektovao beogradski arhitekta Stevan Savković."Kao izuzetno vredan primer arhitektonskog nasledja, bila je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ali je nedavno ostala bez tog statusa, baš kao i brojna stara zdanja u centralnim delovima grada, pa joj preti nestajanje", upozorili su iz Demokratske stranke.Zatražili su da se zgrada u Admirala Geprata 14 sačuva i renovira "bez narušavanja izgleda", ali i da se adekvatno obeleži zbog "svih istorijskih dogadjaja koji su za nju vezani".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Plan za rušenje zgrade iz koje ubijen premijer: Đinđićevi saradnici predlažu rešenja za objekat u Admirala Geprata

Izvor: Danas, 08.Feb.2022

Zgrada u ulici Admirala Geprata broj 14 bila bi skoro potpuno neprimetna da nije jedne okolnosti - sa sprata ove zgrade Zvezdan Jovanović ubio je predsednika Vlade Zorana Đinđića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.