DS traži hitan rebalans budžeta Novog Sada

Izvor: RTS, 01.Jul.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži hitan rebalans budžeta Novog Sada

Demokratska stranka pozvala gradske vlasti Novog Sada da hitno zakažu sednicu Skupštine Grada, na kojoj će biti usvojen rebalans gradskog budžeta.

Portparolka novosadskog odbora DS Jadranka Jovišić rekla je da je sada poslednja prilika za rebalans gradskog budžeta i raspodelu oko 2,2 milijarde dinara dodatnih sredstava kojim bi se sanirali neki od brojnih problema u glavnom gradu Vojvodine.

Ona je rekla da bi suficit u gradskom budžetu bio 3,3 milijarde dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da grad nije ostao bez 1,2 milijarde dinara pošto je sudskom presudom obavezan da preduzeću ATP Vojvodina isplati taj iznos kao odštetu za izgradnju međumesne autobuske stanice koja nikada nije proradila.

Jovišić je za tu aferu optužila bivšu gradonačelnicu Novog Sada i funkcionerku Srpske napredne stranke Maju Gojković koja je 2006. godina potpisala sporni ugovor sa ATP Vojvodinom.

Ona je gradske vlasti optužila da su direktno prekršile Zakon o budžetskom sistemu kada su ranije usvojile završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2012. godinu, bez odluke revizora.

Optužila je gradske vlasti i da su krive što je broj nezaposlenih od septembra prošle godine do danas porastao za oko dve i po hiljade, za nizak stepen bezbednosti građana, za infrastrukturne probleme i za probleme u vrtićima. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.