DS traži da se konačno reši sudbina nestalih i da se omogući povratak prognanih Srba iz Hrvatske

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži da se konačno reši sudbina nestalih i da se omogući povratak prognanih Srba iz Hrvatske

Demokratska stranka zatražila je danas na godišnjicu akcije "Oluja" da se konačno reši sudbina nestalih i da se omogući povratak prognanih Srba iz Hrvatske.

"Ogromna je odgovornost prema budućim generacijama kao i prema našoj deci danas da se jasno kaže da dok se ova pitanja ne reše, a odgovorni za zločine ne procesuiraju, odnosi u regionu će ostati zakopani u prošlosti, dok svet nastavlja da ide napred", navedeno je u saopštenju DS-a.

Ta stranka je ocenila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da "svečane parade i proslave godišnjice akcije u kojoj je prognano 220.000 Srba, dok se gotovo 2.000 vode kao nestali, neće doprineti pomirenju ni povratku".

"Pomirenje ne sme da ostane samo prigodna fraza ili razmena poklona, već na putu do konačnog i suštinskog pomirenja u regionu moramo da se izborimo s duhovima prošlosti i gradimo toleranciju, mir, međusobno razumevanje i uvažavanje", ocenila je DS.

Ta stranka navela je da "budućnost Srbije i Hrvatske mora biti u saradnji i upućenosti koja je prirodna kod suseda i koja mora biti utemeljena na osvetljavanju sudbine nestalih, kao i jasnog otklona od politike i ličnosti koje su vodili ratove devedesetih".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.