DS rešava sudbinu Jeremića?

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS rešava "sudbinu" Jeremića?

Izvršni odbor DS započeo je danas oko 17 sati sednicu na kojoj bi, prema ranijim nezvaničnim najavama, moglo da se nađe i pitanje Vuka Jeremića koji nije ispoštovao odluku GO stranke i vratio poslanički mandat.

Izvršni odbor DS je pre dve sedmice po istom osnovu iz stranke isključio bivšeg potpredsednika stranke Dušana Petrovića.

Članovi Izvršnog odbora i njegov predsednik Dušan Elezović nisu želeli da novinarima ispred sedišta stranke u Krunskoj ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << daju nikakve detalje o današnjoj sednici tog tela, navodeći da će po njenom završetku biti prosleđeno saopštenje.

Nekoliko članova iz vrha stranke ranije je potvrdilo da se neće više otezati sa izbacivanjem Jeremića, ali je to odbio da potvrdi predsednik IO Dušan Elezović, piše "Blic".

Nezvanično, jedan broj odbora u Srbiji obavešten je pre dva dana da Izvršni odbor sigurno neće doneti odluku o isključivanju Jeremića iz stranke.

"Blic" prenosi da je za danas zakazan i sastanak Statutarne komisije koja bi trebalo da odluči o žalbi Dušana Petrovića na odluku IO o njegovom isključenju.

Odluka Statutarne komisije je konačna instanca u DS.

Nezvanično se saznaje da Jeremić dosad nije uputio nikakav odgovor na zahtev DS da vrati poslanički mandat, kako je to zatraženo odlukom Glavnog odbora DS.

Jeremić je ranije rekao da ne želi da vrati mandat jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom i zakonom koji poslanika, a ne stranku, tretira kao vlasnika mandata.

(agencije/MONDO, foto: Beta, arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Izvršnog odbora DS

Izvor: Press, 14.Feb.2013

Izvršni odbor DS je pre dve sedmice po istom osnovu iz stranke isključio bivšeg potpredsednika stranke Dušana Petrovića... Članovi Izvršnog odbora i njegov predsednik Dušan Elezović nisu želeli da novinarima ispred sedišta stranke u Krunskoj ulici daju nikakve detalje o današnjoj sednici...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.