Izvor: B92, 02.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS razgovarao sa Vračarcima

Beograd -- Demokratska stranka je nastavila da u direktnom razgovoru sa građanima promoviše svoju izbornu listu.

Predsednik DS-a Boris Tadić i nekoliko funkcionera stranke su na beogradskoj opštini Vračar odgovarali na pitanja građana i govorili o ključnim državnim pitanjima. Tadić je poručio da učlanjenje Srbije u Partnerstvo za mir i još neki potezi EU i SAD ne znači da Srbija treba da pravi ustupke u rešavanju budućeg statusa Kosova.

Ipak, Tadić je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još jednom upozorio da je Kosovo bliže nezavisnosti, ali da Beograd apsolutno sve radi kako bi sačuvao integritet zemlje, uključujući i Kosovo i Metohiju.

"Neće Srbija praviti ustupke kada se bude rešavalo pitanje statusa Kosova, tu nema nikakve dileme. Ja poštujem pravni poredak svoje zemlje i poštujem vlastite ustavne obaveze. I nemojte da ima tu bilo kakve dileme, ali Srbija će se ponašati na evropski nacin. Mi branimo integritet zemlje, to sam hiljadu puta reakao, branimo i naše granice, branimo naše interese", rekao je Tadić.

Predsednik gradskog odobora Demokratske stranke Dragan Đilas kaže da će kampanja DS-a do 21. januara biti pozitivna i da je nedavni poziv iz G17 plus, o međusobnom nenapadanju stranaka demokratskog bloka, stav koji su demokrate izneli još pre šest meseci.

"DS sigurno neće podmetati nogu, ali će kritikovati ono što nije dobro urađeno", rekao je Đilas.

Sutra konvencija DS

Demokratska stranka predstaviće sutra svoje kandidate za narodne poslanike na Izbornoj konvenciji u Beogradu.

Na Izbornoj konvenciji DS biće predstavljen i izborni program "Za bolji život Srbije".

DS je 17. novembra prva predala Republičkoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu "DS - Boris Tadić" sa 250 kandidata za narodne poslanika.

Time je obezbedila prvo mesto na zbirnoj listi, odnosno glasačkom listiću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.