DS predlaže Modesta Dulića za gradonačelnika

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS predlaže Modesta Dulića za gradonačelnika

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić kandidat je te stranke za gradonačelnika Subotice, o čijem izboru će se sutra odlučivati na sednici skupštine grada.

Na današnjem sastanku Predsedništva Gradskog odbora DS u Subotici doneta je odluka da kandidat za gradonačelnika Subotice bude Modest Dulić, saopšteno je iz ove stranke. Na ovaj način završene su gotovo dvomesečne spekulacije oko toga ko će voditi grad u naredne četiri godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Prema koalicionom sporazumu sa strankama koje će činiti većinu u Skupštini grada, mesto gradonačelnika pripada demokratama, a taj izbor zakazan je za sutrašnju sednicu skupštine.

Kao najozbiljniji kandidat do danas je važio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, a u javnosti su se kao mogući izbori pominjali i Nemanja Komazec, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i dr Nenad Ivanišević, zamenik direktora Gerontološkog centra.

Modest Dulić rođen je 1. oktobra 1973. godine u Beogradu.

Diplomirao je 1998. godine na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu. Nakon studija zaposlio se kao profesor u Osnovnoj školi "Matko Vuković" u Subotici. Pohađa postdiplomske studije na matičnom fakultetu.

Oktobra 2000. godine izabran je za člana Izvršnog odbora Skupštine opštine Subotica, zaduženog za sport i omladinu. Na funkciji gradonačelnika zameniće svog zamenika na mestu predsednika Gradskog odbora DS-a u Subotici Sašu Vučinića.

Modest Dulić je u prethodnom mandatu obavljao funkciju Pokrajinskog sekretara za omladinu i sport.

Subotica će novog gradonačelnika dobiti sutra ali i, po prvi put u istoriji, predsednicu Skupštine grada.

Za sutra u 9 časova zakazana je prva vanredna sednica Skupštine grada Subotica u novom sazivu, i prva nakon potpisivanja koalicionog sporazuma devet partija o učešću u vlasti.

Predsednik Skupštine grada iz redova Demokratske stranke Slavko Parać, koji je nedavno reizabran na tu funkciju, podneće ostavku, a na njegovo mesto biće izabrana Marija Kern Šolja iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, a njen zamenik će biti Veljko Vojnić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Pošto je ostavku podneo i dosadašnji sekretar Skupštine Arpad Šveler, odbornici će izabrati i novog sekretara.

Očekuje se da će Skupština Grada Subotica na sutrašnjoj sednici usvojiti i izmenu Odluke o Gradskom veću po kojoj će ovo telo umesto dosadašnjih šest članova, u novom mandatu imati devet.

Vlast u Subotici u naredne četiri godine činiće koalicija oko Demokratske stranke, Savez vojvođanskih Mađara, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratska partija, Srpski poret obnove, Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije, Savez bačkih Bunjevaca i Bunjevačka stranka.

Gradonačelnik će biti iz redova DS-a, predsednik i sekretar Skupštine iz redova SVM-a, a Gradsko veće će imati 11 članova u kojem će, pored DS i SVM, po jedno mesto imati LSV, LDP, SPS, DŠ.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS predlaže Modesta Dulića za gradonačelnika Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2012

SUBOTICA -..Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić kandidat je te stranke za gradonačelnika Subotice, o čijem izboru će se sutra odlučivati na sednici skupštine grada...Na današnjem sastanku Predsedništva Gradskog odbora DS u Subotici doneta je odluka da kandidat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kandidat DS za Suboticu Dulić

Izvor: B92, 09.Jul.2012

Subotica -- Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Subotice je Modest Dulić, odlučio je Gradski odbor te stranke...Dulić je predsednik subotičkih demokrata i još uvek aktuelni pokrajinski sekretar za omladinu i sport...Koaliciju u Subotici formirali su DS i Savez vojvođanskih Mađara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.