Izvor: RTS, 05.Dec.2021, 19:43

DS otkrio obnovljeni spomenik demokratiji na Novom Beogradu

Demokratska stranka je u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu otkrila obnovljeni spomenik "Sekvoja gigante", koji je pre 31 godinu podignut u čast slobode i demokratije prvih višestranačkih izbora u Srbiji.
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je prilikom otkrivanja spomenika ocenio da danas u Srbiji nema slobode u pravom smislu te reči, ni demokratije, kako je rekao, niti poštenih izbora.

"Ovaj spomenik pre svega vidim kao želju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napor da do toga dođemo", dodao je Lutovac.
Lutovac je prokomentarisao i proteste koji su održani u Srbiji, uz komentar da su oni pokazali da Srbija nema ni državu.
Spomenik je obnovio Gradski odbor Demokratske stranke, u saradnji sa opštinskim odborima te stranke na Novom Beogradu i Čukarici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS otkrila obnovljeni spomenik demokratiji na Novom Beogradu

Izvor: N1 televizija, 05.Dec.2021

Obnovljeni spomenik slobodi, demokratiji i prvim višestranačkim izborima, otkriven je danas u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.