DS objavila necenzurisan snimak napada / VIDEO

Izvor: B92, 28.Mar.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS objavila necenzurisan snimak napada / VIDEO

Beograd -- Demokratska stranka objavila je još jedan snimak napada na njene članove i aktiviste koji se u nedelju dogodio u beogradskoj opštini Zvezdara kod pijace Đeram.

Novi snimak je sirovi (nemontirani) materijal incidenta u trajanju od nepuna četiri minuta.

Uz objavljivanje snimka Demokratska stranka je saopštila da ta stranka "nema šta da krije i zato sama čini ovaj materijal dostupnim".

Podsećamo, premijer Aleksandar Vučić izjavio je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana da je snimak napada na članove DS na pijaci Đeram skraćen i da važne stvari nisu prikazane javnosti.

On je rekao da treba ostaviti nadležnim organima da rade svoj posao, ali da "pouzdano zna" da je "došlo do skraćivanja snimka, odnosno da je pušteno samo ono što je nekom odgovaralo" i da "važne stvari iz samog incidenta javnosti Srbije nisu prikazane".

Demokratska stranka je ponovila da se na snimku vidi kako organizovana grupa huligana za koje je Nebojša Stefanović tvrdio da su pijačni prodavci, a za koje se ispostavilo da imaju desetine krivičnih dela, dočekuje autobus iz kog izlaze funkcioneri Demokratske stranke.

"Na snimku se vidi kako odmah počinju da vređaju naše poslanike i kako se Dragan Šutanovac brani od osobe koja ga vuče za akreditaciju koju je nosio oko vrata. Nakon toga, vidi se kako napadači bacaju razbijene flaše na naše poslanike i prodavce, kako neko uzvikuje “evo ga, vadi nož”, kao i da niko od naših poslanika nije učestvovao ni u kakvoj tuči, kao što to pokušava da se predstavi", saopštila je DS.

"Nakon poslednjeg saopštenja SNS više nema nikakve dileme o tome da iza cele atmosfere mržnje koja stvara nasilje stoji Aleksandar Vučić", saopštila je DS.

Ta partija je navela da Vučić, iako je juče osudio napad na DS, već danas preko svojih službenih glasila tvrdi da je DS napala nekoga u običnoj uličnoj tuči.

"Očigledno su pojedini mediji dobili nalog da od žrtava naprave nasilnike, što čine, navodno, ekskluzivno najavljujući materijal koji uopšte nije tajni – sirov materijal sa jučerašnjeg događaja. DS nema šta da krije i zato sama čini ovaj materijal dostupnim", dodali su iz DS.

Lider DS Bojan Pajtić izjavio je ranije danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je juče na Zvezdari došlo do "pokušaja ubistva" funkcionera DS Nataše Vučković, Dragana Šutanovca, Balše Božovića i Ivana Stefanovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.