DS kritikuje Vučevića

Izvor: RTS, 21.Jul.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS kritikuje Vučevića

Zbog izjave gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je Status Vojvodine neustavan, pokrajinski odbor DS-a oštro kritikovao gradonačelnika. Vučević pokazao gotovo neverovatno političko i pravničko neznanje, ocenio DS.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke oštro je kritikovao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog izjave da je Statut Vojvodine neustavan i ocenio da je on time pokazao "gotovo neverovatno političko i pravničko neznanje".

DS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u saopštenju podsetio da Statut Vojvodine nije proglašen neustavnim, već je maja vođena javna rasprava pred Ustavnim sudom o inicijativi Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije da taj sud oceni ustavnost i zakonitost pokrajinskog statuta.

Nakon javne rasprave, predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je da se odluka tog suda o Statutu Vojvodine može očekivati u poslednjem kvartalu ove godine.

DS je Vučevića u saopštenju nazvao "anonimnim novosadskim advokatom" i pozvao ga da dođe na neko od predavanja koje na Pravnom fakultetu drži potpredsednik DS i pokrajinski premijer Bojan Pajtić, doktor pravnih nauka i nastavnik na tom fakultetu.

DS je Vučevića optužio i da, kao gradonačelnik, nije u stanju da privuče nijednu investiciju u glavni grad Vojvodine i da je za svog mandata, koji traje desetak meseci, zaposlio 600 članova stranaka koje su na vlasti u Novom Sadu.

Kako je ocenio Pokrajinski odbor DS-a, gradonačelnik koji je iz Srpske napredne stranke, ne čini ništa da bi se kaznili odgovorni za aferu ATP Vojvodina, zbog koje je teško oštećen gradski budžet.

Optužili su ga i da je sklopio koaliciju na gradskom nivou s predstavnicima Romske demokratske stranke, iako je ranije tu stranku optuživao da je izborni cenzus na lokalnom nivou prešla kupovinom glasova birača.

Kabinet gradonačelnika Vučevića sinoć je u saopštenju optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegove saradnike da su odgovorni za donošenje "neustavnog" Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"... Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine, te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista 'giganti pravne misli' ", piše u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

U tom saopštenju je ocenjeno i da je "svaka ozbiljna pravnička polemika sa Pajtićem nemoguća, budući da se rezultati njihovih poduhvata presuđuju u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, ili u Ustavnom sudu".

Polemika gradskih i pokrajinskih vlasti počela je povodom spora oko preduzeća Dnevnik holding.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS: Gradonačelnikovo političko i pravničko neznanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je danas kritikovao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (SNS) zbog izjave da je Statut Vojvodine neustavan i ocenio da je on time pokazao "gotovo neverovatno političko i pravničko neznanje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.