DS isključio Jeremića

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS isključio Jeremića

Vuk Jeremić isključen iz Demokratske stranke, odlučio Izvršni odbor te partije.

Izvršni odbor Demokratske stranke isključio je narodnog poslanika i predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a Vuka Jeremića iz te partije.

Predsednik DS je ranije rekao da će iz stranke biti isključen svako ko ne bude poštovao odluke organa stranke, odnosno svi bivši ministri iz redova demokrata koji nisu vratili poslanički mandat.

Jeremić je na prošloj sednici IO, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre dve nedelje, upoznat sa odlukom koju je prethodno doneo Glavni odbor, uručen mu je materijal i dat rok da se izjasni, ali to još nije učinio, podseća izvor Tanjuga.

Izvršni odbor je na prethodnoj sednici isključio iz stranke Dušana Petrovića, koji je potom podneo žalbu Statutarnoj komisiji DS-a.

Glavni odbor doneo je odluku da od bivših ministara zatraži da vrate poslaničke mandate, što Jeremić i Petrović nisu učinili.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.