DS i Novi 6. oktobar potpisali sporazum o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 14:50

DS i Novi 6. oktobar potpisali sporazum o saradnji

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac potpisao je danas sa udruženjem Novi 6. oktobar, čiji je predsednik njegov politički savetnik Vojin Rakić, sporazum o saradnji sa ciljem da, kako je rečeno, objedine sve opozicione snage.

Lutovac je na konferenciji za novinare ocenio da je procenat onih građana koji su za promene veći od onih koji podržavaju vlast i da je upravo to njihova ključna ciljna grupa.

Kako kaže, suština udruživanja nije da dobije svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje birače već da se ostvari "sinergetski efekat" udruživanja opozicije.

"Kada pokažemo da smo spremni da naše posebnosti stavimo po strani zarad zajedničkog interesa onda će doći do sinergijskog efekta i onda ćemo osim opoziciono orjentisane i jasno profilisane za određene partije pridobiti i one koji jesu opozicioni, ali nisu politički profilisani", rekao je Lutovac.

Rakić je kazao da je stav udruženja da opozicija treba da nastupi u jednoj koloni i da je neophodna lustracija.

Na pitanje da li je dobio pismo osnivača Nove stranke Zorana Živkovića koji takođe predlaže zajednički nastup opozicije na jednoj listi, kao i šta se promenilo u odnosu na prethodne pokušaje kada im to nije uspelo, Lutovac kaže da su mu rekli da je pismo stiglo, ali da ga on nije dobio, i da se "možda nešto tehnički desilo".

Lutovac smatra i da je Nova stranka koja je, kaže, pismo uputila preko medija, imala za cilj samopromociju, jer kako kaže, "da nije tako ne bi bilo upućeno medijima".

On je odgovarajući na pitanja novinara kazao da "nema nikakav problem" sa Novom strankom, ali da oni po rezultatu ne mogu da budu predvodnici. To je, ocenjuje Lutovac, mala stranka koja može samo da se priključi.

"Mislim da Nova stranka nije u poziciji da daje profile dinamiku...", rekao je Lutovac komentarišući predlog Nove stranke na "foto robot" zajedničkog predsedničkog kandidata.

Na konstataciju novinara da ni DS nema u istraživanjima, kaže, da je njih bilo u istraživanjima na prošlim beogradskim izborima između sedam i 10 odsto, a da je dobio nešto preko dva odsto. Smatra da objavljena istraživanja zapravo služe da se kreira raspoloženje birača.

Kaže da su iz Nove stranke na njihovu platformu o izbornim uslovima odgovorili preko medija da Nova i SDS zovu ostale na razgovore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lutovac (DS): Mi smo za to da se objedine sve politicke snage

Izvor: Beta Video, 21.Maj.2021

BEOGRAD - ``Mi smo za to da se objedine sve politicke snage koje su okrenute ka tome da se u Srbiji dese političke promene``, rekao je tom prilikom u prostorijama stranke predsednik DS Zoran Lutovac. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.