DS hitno da pozove na razgovore

Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS hitno da pozove na razgovore"

Mlađan Dinkić (FoNet)

Beograd -- Mlađan Dinkić izrazio zabrinutost da nova vlada uopšte neće biti formirana, ako u narednim danima ne počnu ozbiljni razgovori.

"Potrebno je da hitno počnu ozbiljni razgovori o novoj vladi, jer je Srbija došla u fazu da svako dalje odlaganje pregovora nanosi veliku štetu državi", rekao je predsednik G17 plus. On je kazao da ne može da objasni zbog čega nema razgovora, kao i da je Demokratska stranka, koja je u demokratskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bloku osvojila najviše glasova na izborima, najpozvanija i najodgovornija da ih pokrene.

Na pitanje da li je Srbija bliža dogovoru ili novim izborima, on je odgovorio da je, na žalost, trenutno još sve neizvesno, "jer ni prvi koraci nisu učinjeni".

Prema njegovim rečima, ponavljanje izbora bi, pored gubitka vremena i energije građana, predstavljalo "izraz vrhunske neodgovornosti stranaka demokratskog bloka koje su dobile jasnu većinu da lako formiraju vladu" .

On je ponovio da će G17 plus prihvatiti svaki dogovor koji postignu DS i DSS oko premijera, kao i da to nije ključno pitanje, mada "jeste veoma važno".

"Očito da DS ne veruje da je realno da Božidar Đelić može da sakupi većinu za formiranje nove vlade, jer mu ni mesec dana posle izbora Tadić nije ponudio mandat za to", ocenio je Dinkić.

Prema njegovim rečima, G17 plus će institirati da preuzme odgovornost u onim resorima u kojima će moći da ispuni najveći deo predizbornih obećanja, kao sto su povećanje zaposlenosti, stvaranje uslova za jačanje srednje klase i ravnomerni regionalni razvoj.

"Ključne tačke koalicionog sporazuma nove vlade Srbije trebalo da budu ubrzanje evropskih integracija, kompromisno rešenje za status KiM, ekonomska politika zasnovana na stabilnom dinaru koja vodi i povećanju zaposlenosti i ravnomernijem regionalnom razvoju, kao i intenziviranje reformi u pravosuđu, obrazovanju i sektoru bezbednosti", smatra lider G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.