DS: Vlasti po Vojvodini namerno otkazuju sale Jankoviću

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlasti po Vojvodini namerno otkazuju sale Jankoviću

Vojvođanski odbor Demokratske stranke tvrdi da lokalne vlasti u Somboru, Kikindi, Bečeju, Inđiji i drugim mestima ne dozvoljavaju Saši Jankoviću da održi promotivne skupove ni u jednoj od postojećih sala, pa čak ni u prostorijama mesnih zajednica.
U saopštenju navode slučaj Sombora, u kojem su, kažu, lokalne vlasti najpre izdale salu organizatorima predizbornog skupa Jankovića, a onda su elektronskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštom otkazali rezervaciju, s obrazloženjem da je sala navodno zauzeta, prenosi Tanjug.
Takvi postupci samo će izazvati gnev naroda, što će se, tvrdi, pokazati na ulicama i trgovima širom Srbije, stoji u saopštenju koje je potpisao Igor Selak, zamenik predsednika Demokratske stranke i šef izbornog štaba DS-a za Vojvodinu.
Saopštenjem se danas oglasio i poslanik Demokratske stranke Balša Božović ocenivši da "trenutna" vlast gradi društvo u kome je članska karta vladajuće Srpske napredne strake zaštita od kazne i države i naveo da je najveći zadatak i stranke kojoj pripada i građana da tako nešto ne dozvole, prenosi Beta.
"Građani Srbije ne smeju da pristanu na to da je članska karta zaštita od kazne, da postoje oni koji misle da su zbog toga jači od države. Takav sistem gradi trenutna vlast, a naš najveći zadatak je da im to ne dozvolimo", naveo je Božović povodom napada na policajca u Novom Sadu.
Božović je taj napad ocenio kao skandalozan i naveo da takav incident daje razlog svakom građaninu da se oseća nebezbedno.
"Ako neko, samo zbog toga sto je član SNS-a, smatra da sme da napadne policajca, šta da očekuju naši građani koji se iz bilo kog razloga nađu na meti nasilnika", upitao je Božović.
Danas popodne u strogom centru Novog Sada napadnut je saobraćajni policajac V. M. pošto je jednom vozaču rekao da pomeri nepropisno parkirano vozilo.
Prema rečima očevidaca, bahati vozač je počeo da psuje i viče na policajca koji je nakon opomene pokušao i da ga legitimiše, što je bio razlog i da mu nanese lakše telesne povrede. Napadač je priveden.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.