DS: Vlast baš briga za porast kriminala

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlast baš briga za porast kriminala

Demokratska stranka ocenila je danas da se sadašnja vlast ne bavi problemom porasta kriminala u Srbiji, već kriminalizacijom političkih protivnika.

Ovde potpis

"U Srbiji, nije samo korupcija kriminal, kriminal su i ubistva, silovanja i otmice, ali se tim oblicima kriminala aktuelna vlast ne bavi, ona se trenutno bavi kriminalizacijom političkih protivnika, koji imaju dovoljno hrabrosti da iznesu svoje mišljenje", rekla je potpredsednica DS Vesna Martinović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je nasilje u Srbiji u porastu, a da državni funkcioneri ćute o tome i tako šalju poruku da rešavanje problema nasilja nije prioritet.

 

"DS smatra da je bezbednosna situacija u Srbiji bitno pogoršana u poslednjih godinu dana, svedoci smo toga da se niko od građana ne oseća bezbedno ni u domovima, na ulici, saobraćaju... i ta situacija je veoma zabrinjavajuća", rekla je Martinović.

 

Ona je podsetila da će DS sutra u Novom Sadu organizovati skup protiv nasilja.

 

"Pozivamo sve građane Srbije da nam se pridruže da zajedno pokažemo da nam je važno u kakvoj državi živimo, da se nismo uplašili, i da nismo odustali od jednostavnog cilja, da država u kojoj živimo bude sigurna i bezbedna za sve građane i da se poštuju i štite osnovna ljudska prava i slobode", rekla je Martinović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.