DS: Vlada postavlja podobne, a ne stručne

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada postavlja podobne, a ne stručne

Predsednik resornog odbora DS-a za zdravstvo Dušan Milisavljević izjavio je da način izbora direktora GAK "Narodni front" dokazuje da je Vladi Srbije najvažnije da postavlja podobne direktore, a ne priznate stručnjake koji imaju podršku kolega.

Demokratska stranka smatra da protesti zdravstvenih radnika zbog načina izbora direktora GAK "Narodni front" u Beogradu pokazuju da je Vladi Srbije najvažnije da postavlja podobne a ne stručne kadrove.

Član Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DS-a Dušan Milisavljević je istakao da je "protest zdravstvenih radnika u toj instituciji dokaz da je republičkoj vladi najvažnije da postavlja podobne direktore, a ne priznate stručnjake koji imaju podršku kolega"

"Postavljam pitanje zašto postoje javni konkursi o kojima toliko priča sadašnja vladajuća koalicija, kad sve odluke i dalje donose predsedništva stranaka", naveo je on u stranačkom saopštenju.

Milisavljević, koji je i predsednik resornog odbora DS-a za zdravstvo, istakao je i da je GAK "Narodni front" institucija od vitalnog značaja za građane i da je najbitnije da "politika ostane pred njenim vratima".

Prethodno danas ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je odbacila navode da je imala bilo kakav uticaj na izbor vršioca dužnosti direktora GAK "Narodni front".

Đukić Dejanović je objasnila da je on po zakonu morao da bude izabran i da i dalje čeka stav Upravnog odbora GAK-a o tome ko je kandidat za direktora.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je juče da je došlo do kršenja procedure za izbor novog direktora kroz uvodenje "unapred određenog" vršioca dužnosti direktora te klinike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.