DS: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u JP

Izvor: Press, 05.Jan.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u JP

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, ocenila je danas da vlada Aleksandra Vučića nema političke hrabrosti da rešava problem plata u javnom sektoru tamo gde je najizraženiji - u javnim preduzećima.
       Navodeći da se najavljeni zakoni o sistemu plata i o visini plata u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća, Jerkov navodi da vlada nema hrabrosti da "dirne" u onaj deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << javnog sektora gde nastaje i problem sa prevelikim brojem zaposlenih i previsokim platama, a da umesto toga građanima nudi marketinška resenja, demagogiju i zakone po hitnom postupku kako bi se sakrila istina. 
Baš kao što se ni Zakon o maksimalnom broju zaposlenih nije odnosio na javna preduzeća u kojima ima najviše zaposlenih stranačkih aktivista, tako se ni zakoni o platama u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća u kojima ti zaposleni stranački aktivisti dobijaju enormne plate, navela je Jerkov u saopštenju. 
Dodala je da se istovremeno od ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički dolaze najave da će upravo iz zdravstva i prosvete biti otpušten najveći broj ljudi.
"Umesto da reši problem tamo gde problem nastaje, režim Aleksandra Vučića usklađuje plate spremačica u osnovnim školama sa platama spremačica u domovima zdravlja, dok plate zaposlenih u javnim preduzećima ostaju u visini od nekoliko stotina hiljada dinara", navela je Jerkov.  
Ona je ocenila da SNS stvara nepravedan sistem u kom se za povlašćene zaposlene u javnom sektoru, investitore, kupce poljoprivrednog zemljišta i povlašćene poslovne partnere donose posebni zakoni, a takav sistem, naglasila je, stvara mnogo obespravljenih. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ješić: Čudi otpor okupljanju protiv Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2016

Potpredsednik opozicione Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izrazio je danas čuđenje zašto poziv demokrata ostaloj opoziciji da se obaveže da neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom nailazi na jak otpor..."Začuđeni smo tolikim otporom prema stavu da obaveza da se ne sarađuje sa Srpskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.