DS: Ukaz - završni čin otimanja zemlje vojvođanskim paorima

Izvor: Press, 05.Jan.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ukaz - završni čin otimanja zemlje vojvođanskim paorima

Pokrajinski odbor DS smatra da je potpisivanje ukaza o proglašenju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu - završni čin "skandaloznog otimanja zemlje paorima i poljoprivrednicima u Vojvodini".
           To je, kako navode vojvođanske demokrate u saopštenju, potvrda nebrige vlasti o građanima i "vrhunac bahatosti političara koji smatraju da su gospodari ljudskih sudbina".
Iz te >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stranke traže od Pokrajinske vlade da, u skladu sa nadležnostima, preduzme mere kako bi poljoprivrednici u Vojvodini bili zaštićeni.
Prema navodima DS-a, donošenje zakona, koji smatraju štetnim, predstavlja ignorisanje volje velikog broja zemljoradnika koji su danima protestovali i ukazivali na štetu koju im ovaj Zakon nanosi.
Ocenjuju i da je usvajanjem tog zakona naneta "nenadoknadiva šteta" poljoprivrednicima u Vojvodini i poslata poruka da su građani drugog reda i da je državi svaki strani investitor važniji od njih.
Dodaju i da će ta stranka i dalje podržavati vojvođanske paore i učestvovati u njihovim aktivnostima na sprečavanju realizacije ovog zakona.
Predsedsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu, dan po njihovom donošenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.