DS: Subvencije za poljoprivredu drastično smanjene

Izvor: RTS, 12.Feb.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Subvencije za poljoprivredu drastično smanjene

Ministarka poljoprivrede vlade u senci Demokratske stranke Nada Dragović izjavila je da su subvencije za poljoprivredu drastično smanjene za 2016. godinu, zbog čega su poljoprivrednici ogorčeni, "spremaju se da prodaju posede i napuste zemlju".
"To će biti prvi put u istoriji da i poljoprivrednici napuštaju zemlju, a posledice ovakve politike Vučićeve vlade biće katastrofalne. Cene hrane će skočiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljište će biti obezvređeno, kupovaće ga tajkuni, a poljoprivrednici već napuštaju zemlju", upozorila je Dragović.
Dragović je navela da su, samo u ratarstvu, predviđene tri puta manje subvencije, 4.000 umesto 12.000 dinara po hektaru, koliko su iznosile 2015. godine.
Ministarstvo poljoprivrede, rekla je Dragović, zemljoradnicima još nije isplatilo ni dugove za prošlu godinu u iznosu od 4,5 milijarde dinara, pa je potpuno neizvesno kada će na red doći isplata ovogodišnjih i tako drastično smanjenih podsticaja.
"To nijedna zemlja koja je u procesu pristupanja EU nije radila svojoj poljoprivredi", istakla je Dragović.
Ona je zaključila da vlada Aleksandra Vučića smanjuje plate, penzije i poljoprivredne subvencije, a istovremeno povećava sve vrste poreza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.