DS: Simpo miljenik vlasti

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: "Simpo" miljenik vlasti

Odluka Vlade da kompaniji Simpo odobri beskamatni kredit, pokazala da ne sprovodi politiku nulte tolerancije u uspostavljanju fiskalne discipline, ocenio poslanik DS-a Ivan Jovanović.

Poslanik Demokratske stranke Ivan Jovanović rekao je naovinarima u pa da je Vlada Srbije, odlukom da kompaniji "Simpo" odobri beskamatni kredit od milijardu i po dinara, pokazala da ne sprovodi politiku nulte tolerancije u uspostavljanju fiskalne discipline.

"Vladajuća većina nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << startegiju i politiku koje će dovesti investicije, uposliti radnike 'Simpa' i omogućiti da 'Simpo' sam plaća poreze i doprinose", rekao je Jovanović, koji je i član skupštinskog Odbora za privredu.

Današnjom odlukom o dodeljivanju kredita kompaniji "Simpo" vlada je, prema njegovim rečima, dovela u nepravedan položaj građane i firme koji se zadužuju po tržišnim uslovima.

"Time je vlada pokazala da nema nulte tolerancije za neplaćanja poreza kada je reč o miljenicima vlasti", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.