DS, SDS i SPS će učestvovati u dijalogu 9. i 10. oktobra

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS, SDS i SPS će učestvovati u dijalogu 9. i 10. oktobra

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Socijalistička partija Srbije odlučile su da učestvuju u međustranačkom dijalogu 9. i 10. oktobra, uz posredovanje Evropskog parlamenta.
Poslanički klub Demokratske stranke odlučio je da njihovi predstavnici učestvuju u međustranačkom dijalogu.
Poslanik DS-a Radoslav Milojičić rekao je za Tanjug da će ispred poslaničkog kluba sastancima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prisustvovati predsednik stranke Zoran Lutovac i zamenik šefa poslaničke grupe Balša Božović.
I Socijaldemokratska stranka saopštila je da će se odazvati pozivu na međustranački dijalog, uz posredovanje Evropskog parlamenta.
Navodi se da će na zakazanom razgovoru ispred SDS-a učestvovati predsednik Boris Tadić i šef poslaničke grupe Marko Đurišić.
U razgovoru će učestovati i SPS, koji će, kako je rekao šef poslaničke grupe Đorđe Milićević, od posrednika Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna zatražiti preporuku kako da poslanički mandati više ne budu predmet političke trgovine.
Milićević smatra da je Vlada Srbije napravila korake ka unapređenju izbornih uslova, predložila rešenja za finansiranje političkih aktivnosti, promene u Agenciji za borbu protiv korupcije.
Poslaničke grupe u Skupštini Srbije dobile su poziv za učešće u Međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta, 9. i 10. oktobra.
U pismu koje je predsednik Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Makalister uputio predsednici Maji Gojković predlaže se da se dijalog vodi u skladu sa pravilom o poverljivosti, "Chatham House".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić i Djurišić predstavljaju SDS u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EP

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Socijaldemokratska stranka (SDS) najavila je danas da će učestvovati u medjustranačkom dijalogu, uz posredovanje Evropskog parlamenta, zakazanom za 9. i 10. oktobar u Skupštini Srbije i da će njeni predstavnici u tim razgovorima biti lider SDS Boris Tadić i šef poslaničke grupe Marko Djurišić....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.