Izvor: B92, 13.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: "SAVETNIK BEZ IMENA" SIRIO LAZNE VESTI?

Demokratska stranka u saopstenju ocenjuje da je "3 dana bilo vise nego dovoljno da se 'anonimni savetnik' javi Okruznom javnom tuzilastvu i kaze da li mu je pokojni Momir Gavrilovic, na sastanku koji se desio na dan svog muckog ubistva, predao 'pisane dokaze o umesanosti politicara u kriminal' ili ne". "Posle 3 dana cutanja, postaje jasno da je 'savetnik bez imena' lagao kada je dajuci informaciju jednom dnevnom listu, rekao da je ubijeni Gavrilovic u kabinetu predsednika ostavio pisane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokaze. Tako je savetnik 'bez imena' pocinio krivicno delo sirenja laznih vesti i tesko zloupotrebio tragicnu smrt jednog coveka", navodi se u saopstenju. DS poziva MUP Srbije da "sto pre razresi slucaj muckog ubistva Momira Gavrilovica" i istice da ce "pravda biti zadovoljena tek kada iza resetaka budu kako ubice, tako i oni 'anonimni izvori' koji su zloupotrebili smrt Gavrilovica i lagali javnost". DS navodi da "nema informacija o tome koji je 'savetnik bez imena' lagao novinare 'Blica', kada im je saopstio da je pokojni Gavrilovic ostavio pisane dokaze u kabinetu predsednika SRJ", ali da se "cim je javno prozvan lazov, javio, naravno, Aleksandar Tijanic". "Tijanic u strahu od posledica onoga sto je ucinio, po soptvenom priznanju, ne razume da nije on taj koji optuzuje. Ukoliko se dokaze da je lagao medije, bice na suprotnoj strani i, ako ima zakona, odgovarace zato sto je lagao pocinivsi krivicno delo sirenja laznih vesti", kaze se u saopstenju DS, prenosi Fonet.

Savetnik predsednika SRJ Aleksandar Tijanic optuzio je Demokratsku stranku da zloupotrebljava ubistvo Momira Gavrilovica u stranacke i politicke svrhe. U reagovanju na saopstenje DS, Tijanic je u izjavi FoNetu uzvratio ostrom kritikom funkcionera DS Gorana Vesica, kao "sastavljaca" tog saopstenja. Prema oceni Tijanica, za DS je "najvaznije pitanje ko je razgovarao s Gavrilovicem i ima li pisanih dokaza" koji ukazuju na povezanost drzavnih funkcionera i organizovanog kriminala. "Pitanje broj jedan ovakve Srbije i razmedje izmedju normalnih i onih drugih jeste da li je vaznije sta je doskorasnji visoki oficir DB rekao savetnicima ili je vaznije ko je i zasto ubio Gavrilovica odmah posle sastanka u kabinetu sefa drzave", smatra Tijanic. Tijanic je optuzio Vesica da je u ovom slucaju "ovlasceno lagao u ime DS, da je ovlasceno pokusavao da skrene temu sa toga ko je ubio Gavrilovica na temu ko je saopstio medijima to sto je saopstio" i procenio da ce to na "sledecim izborima kostati Demokratsku stranku", zbog cega unapred uziva.

Funkcioner Demokratske stranke i savetnik saveznog ministra unutrasnjih poslova Goran Vesic odbacio je u izjavi FoNetu optuzbe Tijanica. "Zacudjen sam ovakvom izjavom savetnika za medije predsednika SRJ. Mogu samo da zakljucim da mnogo laze i da je mnogo nervozan. Verovatno ima razloga", kratko je prokomentarisao Vesic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.