Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Rešenje za crnogorska vozila

Beograd -- Demokratska stranka predlaže da vozila s crnogorskim tablicama budu registrovana po tarifama u Srbiji.

Predstavnici Demokratske stranke su s predstavnicima vlasnika vozila registrovanih u Crnoj Gori našli fer rešenje koje ne ugrožava poreski sistem Srbije, izjavio je danas kandidat DS-a za poslanika Božidar Đelić.

On je rekao da bi vlasnici tih vozila platili iste dažbine kao i za vozila koja su kupljena u Srbiji, da će biti dozvoljena legalizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog vozila po porodici i da neće biti dozvoljeno otuđenje tih vozila godinu dana.

Đelić je rekao da će to rešenje, koje će DS sprovesti ako uđe u Vladu, doneti prihod budžetu od 35 do 40 miliona evra, odnosno oko 500 evra po vozilu.

On je rekao da će biti moguće legalizovati samo ona vozila koja su registrovana pre osamostaljenja Crne Gore i dodao da su predstavnici DS-a u kontaktu s Vladom u Podgorici da bi bile sprečene malverzacije do donošenja zakonskog rešenja.

Tadić: Program DS je za svakog pojedinca u zemlji

Predsednik Demokratske stranke izjavio je večeras u Smederevu da je program te stranke program za svakog pojedinca u zemlji, bio on član DS ili ne.

"To je program za svakog pojedinca u zemlji, bio član DS ili ne, bez obzira na veru i naciju, na ime, to je program za bolji život svakog ko živi u Srbiji", rekao je Tadić na predizbornom mitingu održanom u Centru za kulturu.

Na skupu su pored predsednika Srbije Borisa Tadića govorili kandidati za poslanike iz Smedereva, koalicioni partner, predsednik SDP-a Rasim Ljajić, i zamenik predsednika DS-a Dušan Petrović.

Zahvalan sam Rasimu Ljajiću što je zajedno sa nama u ovom procesu borbe za politiku bolje Srbije, poručio je Tadić okupljenim članovima DS-a, SDP-a i simpatizerima.

Tadić je još kazao da je njegov posao da "kreira viziju buduće Srbije, da sagleda u kom pravcu treba da ide narednih četiri, osam ili deset godina, da tu misiju prevede u praktičnu politiku, u korake koji slede jedan iza drugog".

"Sprečiti uništavanje plakata DS-a"

Demokratska stranka zatražila je od Sekretarijata unutrašnjih poslova u Beogradu da što hitnije spreči uništavanje plakata te stranke.

U saopštenju DS se navodi da je policija pre pet dana obaveštena da su u Beogradu plakati DS uništeni na više od 50 "bilborda".

"Činjenica da se i nakon pet dana nastavlja proces uništavanja velikog broja bilborda DS-a, govori i o radu nadležnih organa Sekretarijata unutrašnjih poslova Beograda", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.