DS: Pronađite napadače na Tešinov automobil!

Izvor: Press, 04.Jan.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Pronađite napadače na Tešinov automobil!

Tešin je za televiziju B92 potvrdio da je njegov automobil sinoć oštećen. Najpre je polomljen retrovizor, a potom je na kola bačena petarda i oštećena brava.

"DS zahteva od nadležnih organa da zaštite nagrađivanog pisca, kulturnog radnika i smenjenog direktora Kulturnog centra Kikinda Srđana Tešina od napada, zastrašivanja i političkog progona kom je izložen", navodi se u saopštenju. 

Ta stranka ocenjuje da je Tešin, nakon što je smenjen s mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << direktora Kulturnog centra Kikinda i nakon što je nije prihvatio da u toj ustanovi obavlja posao domara, izložen konstantnim pritiscima, optužbama i pretnjama. 

"Ukoliko izostane jasna i oštra reakcija svih nadležnih organa, biće to još jedna potvrda da stranke koje čine vlast u Kikindi i u Srbiji pokušavaju da ponovo od Srbije naprave zemju u kojoj će biti progonjeni svi oni koji misle slobodno i drugačije, svi oni koji se usuđuju da svoje mišljenje izraze javno", navodi se u saopštenju. 

DS se od svog osnivanja bori protiv jednoumlja i štiti pravo na slobodu mišljenja i govora, to će činiti i ubuduće, navodi se u saopštenju. 

I koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina (GV) pozvala je juče Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje da uzmu u zaštitu doskorašnjeg direktora kikindskog Kulturnog centra, književnika Srđana Tešina.

Tešin je nakon smenjivanja sa mesta direktora raspoređen na mesto domara, ali je odbio da potpiše aneks ugovora po kojem bi kao profesor filozofije trebalo da obavlja poslove referenta za tehničke poslove i poslove održavanja.

Članica opštinskog veća za kulturu Stanislava Hrnjak rekla je za B 92 da je Tešin na mesto direktora izabran 2008. sa 4 razreda srednje škole i da je tada menjan Statut kako bi on mogao da bude imenovan, što nije bilo u skladu sa zakonom. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.