DS: Osuđujemo nasilje prema drugom i drugačijem

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Osuđujemo nasilje prema drugom i drugačijem

Demokratska stranka će uvek stati u zaštitu i snažno osuditi svako nasilje prema drugom i drugačijem, poručuju u ovoj stranci, povodom "ispada" prema pripadnicima LGBT populacije koji se dogodio za vreme protesta dela opozicije u subotu.
DS, kako navode, ovim putem iskazuje podršku aktivistima i aktivistkinjama Prajd info centra, ceneći njihov aktivizam i spremnost i uključenost u borbu protiv nasilja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"U toj borbi smo saveznici i uvek će imati našu podršku", kaže se u saopštenju.
Kako navode, Srbija je dovoljno velika da u njoj svoje mesto za život i lični razvoj mogu da nađu svi, "bez obzira na njihovu nacionalnu ili etničku pripadnost, seksualno opredeljenje, veru, rasu, jezik, invaliditet, političko ubeđenje".
Tokom građanskog protesta koji je održan u subotu, podseća DS, neodgovorni pojedinci su, po rečima volontera Prajd info centa, "gađali grudvama Prajd info centar, pljuvali ga i lepili stikere 'Protiv nemoralnog'", a viđene su i parole koje svojim sadržajem duboko vređaju prava građana i građanki, zaključuje se u saopštenju DS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS osuđuje nasilje prema drugačijem

Izvor: B92, 17.Dec.2018

Beograd -- DS osudio "ispad" prema pripadnicima LGBT populacije koji se dogodio za vreme protesta dela opozicije u subotu...Iz te stranke poručuiju da će uvek stati u zaštitu i snažno osuditi svako nasilje prema drugom i drugačijem...DS, kako navode, ovim putem iskazuje podršku aktivistima i aktivistkinjama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.