Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Osuda opasnog propagandističkog napada na nedeljnik NIN

Demokratska stranka (DS) najoštrije je danas osudila lepljenje potpuno izmišljenih, monstruoznih naslovnica nedeljnika NIN.

"To je možda i najužasniji gest u istoriji bilo koje vlasti, u kampanji protiv jednog medija. Bez obzira ko stoji iza ove akcije", navode iz DS.

Kako ističu, naročito je gnusno što se u kontekst jedne od najprestižnijih književnih nagrada u Srbiji i uz fotografiju glavnog i odgovornog urednika NIN- a, stavlja ubica premijera Zorana Đinđića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Nije suvišno podsećati sve koji pokušavaju da relativizuju situaciju u Srbiji po pitanju medijskih sloboda, da je stanje ne iz dana u dana, već iz sata u sat sve gore", navode demokrate.

O tome koliko je, kako dodaju, i ovaj jezivi noćni propagandistički čin opasan i koliko predstavlja crtanje mete na čelu Milanu Ćulibrku, svim novinarima NIN - a i svima koji se u Srbiji drznu da podignu glas protiv aktuelnog režima, suvišno je milioniti put govoriti.

Po njima jasno je da je sinoćno oblepljivanje Novog Sada odgovor ne na naslovnicu prethodnog broja NIN - a, već pokušaj ućutkivanja o aferi 'Krušik', o kojoj se u ovom nedeljniku permanentno askrinkava jedna od najvećih korupcionaških afera.

DS insistira da se sa praksom lepljenja selotejpa na usta neistomišljenicima i crtanja meta na njihovim čelima, od strane režimske medijske mašinerije, istog momenta prestane.

Međunarodne organizacije pozivaju da hitno upotrebe svoj uticaj i spreče dalje gušenje slobode govora u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DS: Osuda opasnog propagandističkog napada na nedeljnik NIN

Izvor: Danas, 05.Dec.2019

Demokratska stranka (DS) najoštrije je danas osudila lepljenje potpuno izmišljenih, monstruoznih naslovnica nedeljnika NIN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.