Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nova predsednica?

Generalna sekretarka i poslanica DS u Skupštini Srbije Gordana Čomić najozbiljniji je kandidat za mesto lidera demokrata, nakon što je Dragan Šutanovac podneo ostavku na tu funkciju, piše štampa.

Foto: Beta/Emil Vaš

Osim Čomićeve, kormilo DS mogla bi da preuzme i Nataša Vučković, takođe narodna poslanica demokrata, dok bez šanse nije ni predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac.

"Vodiće se ozbiljna trka za budućeg predsednika DS, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dve žene biće glavni favoriti za tu poziciju. To je svakako na prvom mestu Gordana Čomić, dok je odmah iza nje Nataša Vučković. Međutim, ne treba zanemariti ni Zorana Lutovca, koji takođe ima velike šanse, budući da je već jednom bio kandidat za lidera DS", otkriva izvor "Kurira" blizak opozicionim krugovima.

Prema njegovim rečima, i pored toga što sva tri člana DS imaju dugogodišnje političko iskustvo, nijanse će odlučivati o izboru novog predsednika.

Šutanovac dao ostavku, ali ostaje u DS

"I Gordana i Nataša su dugo u stranci i obe su poslanice u parlamentu, a parlament je sada najvažniji podijum za opoziciju, pa time i za DS. S druge strane, i Lutovac je ozbiljan kandidat jer se takmičio i prošle godine, kada je Šutanovcu bio najozbiljniji protivkandidat. On se posebno istakao kada je bio na čelu tima koji je radio na predlogu promena Ustava u oblasti pravosuđa", kaže sagovornik.

Zamenik predsednika DS Igor Salak kaže da je još rano govoriti o imenima.

"Potencijalni kandidati Čomićeva, Vučkovićeva i Lutovac mogli bi da budu predsednici DS, ali mislim da je još rano izdvajati bilo koga. U ponedeljak imamo prvi sastanak organizacionog odbora posle sednice GO na kojoj su podnete ostavke, pa ćemo se dogovoriti kada ćemo održati izbore", smatra Salak, a istog je mišljenja i Branislav Lečić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.