DS: Niko neće da izgubi

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Niko neće da izgubi

Beograd -- Pred skupštinu DS jedina neizvesnost vlada oko kandidata prestonice za člana Predsedništva. Homen i Alimpić: Ko god pobedi, ostajemo prijatelji, pišu Novosti.

Uskoro će biti održana Skupština Demokratske stranke, i što se kadrovskih rešenja tiče, gotovo da je sve poznato.

Ostaje nepoznanica ko će predstavljati Beograd u Predsedništvu stranke, a kandidati su Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, i Zoran Alimpić, zamenik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštine Beograda.

"Snaga DS upravo leži u tome što smo mi stranka u kojoj već pune dve decenije zaista ima pravih izbora. Jer, samo demokratski izborni proces može da donese kvalitet u svim političkim partijama”, kaže Slobodan Homen.

Kao i Alimpić, i Homen podržava unutarpartijski dogovor da se stranačka kampanja ne vodi kroz medije:

"Što se tiče mog ”protivkandidata”, mogu da kažem da je on izuzetno kvalitetna osoba. Beograd će biti na dobitku pobedom bilo koga od nas dvojice. Bez obzira na izborni rezultat, ostaćemo dobri saradnici i prijatelji”, poručuje Homen.

Homena je za člana Predsedništva nominovalo devet članova Glavnog odbora.

Zoran Alimpić kaže da to što će ”u trci” za izbor stalnog člana Predsedništva DS, odmeriti snage sa Slobodanom Homenom, bez obzira na ishod glasanja, neće poremetiti ni odnose u stranci, ni između njih dvojice.

"Homen i ja smo saradnici i prijatelji, i to što smo obojica kandidati ništa ne menja u našem odnosu. Ko god da bude član Predsedništva sigurno će raditi najbolje što može. Izbori su unutrašnja stvar stranke i kampanja kandidata se neće voditi u javnosti”, kaže Alimpić, koga je za kandidata za stalnog člana Predsedništva ispred regiona Beograda predložilo 15 opštinskih odbora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niko neće da izgubi

Izvor: Šumadija Press, 07.Dec.2010

Pred skupštinu DS jedina neizvesnost vlada oko kandidata prestonice za člana Predsedništva. Homen i Alimpić: Ko god pobedi, ostajemo prijatelji, pišu Novosti.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.