DS: Netačni napisi, nije bilo raskola u stranci

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Netačni napisi, nije bilo raskola u stranci

Demokratska stranka (DS) demantovala je navode pojedinih medija o dešavanjima na sednici Glavnog odbora 2. septembra.

Kako je navedeno, sednica Glavnog odbora stranke, na kojoj se odlučivalo da li će biti deo SZS, prošla je u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola.

DS kaže da je jedan od osnivača SZS zato što je tako odlučila većina članova Glavnog odbora na sednici 2. septembra i da je od 200 prisutnih za tu odluku glasalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njih 180.

"Sednica je protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola", kaže se u saopštenju i dodaje da se "sve neistine i poluistine u pojedinim medijima odnose na dešavanja na sednici Glavnog odbora u delu sednice koji je bio zatvoren za javnost, a plasiraju ih oni koji već izvesno vreme opstruišu rad DS i doturanjem lažnih informacija režimskim tabloidima nanose štetu organizaciji."

Navode i da odluci o učešću DS u formiranju SZS nije prethodila samo rasprava na sednici Glavnog odbora već se o njoj debatovalo i u drugim stranačkim organima.

Jedan od osnivača i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović izjavio je da nije glasao za ulazak u Savez za Srbiju jer o tome nije bilo debate, da ne valja što se čulo da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića, i da ne vredi mahati glasovima "za" SZS, kada su protiv osnivači stranke i "ceo poslanički klub".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS: Netačni i zlonamerni napisi u režimskim medijima

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018

Demokratska stranka (DS) demantovala je danas navode pojedinih medija o dešavanjima na sednici Glavnog odbora, 2. septembra, ukazujući da je ona protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola...DS je saopštila da je na sednici GO, od prisutnih dve stotine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.