DS: Nasilje i pretnje su nedopustivi, oduzeti mandat Šešelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nasilje i pretnje su nedopustivi, oduzeti mandat Šešelju

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će uvek braniti pravo ljudi na slobodno udruživanje i boriti se protiv govora mržnje i nasilja u javnom prostoru i ponovila svoj zahtev za oduzimanje mandata haškom osuđeniku i poslaniku u Skupštini Srbije Vojislavu Šešelju.

"Nastup u jutarnjem programu TV Happy osuđenog ratnog zločinca Vojslava Šešelja iz Srpske radikalne stranke i urednika Politike Bojana Bilbije je nešto što ne bi smelo nikada da se dešava na televizijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kanalu sa nacionalnom frekvencijom. Poziv na 'pucanje u žutu patku' i o sataricama koje bi mogle da prorade je nešto što bi u pristojnoj demokratskoj zemlji odmah bilo sankcionisano", ocenjuje se u saopštenju.

DS je takođe pozvala nadležne institucije, pre svega Regulatorno telo za elektronske medije, Administrativni odbor Narodne skupštine kao i tužilaštvo da hitno reaguju povodom tog slučaja.

Lider radikala Vojislav Šešelj je gostujući u programu TV Happy, a govoreći o jednom od simbola Inicijative Ne davimo Beograd "žutoj patki", kazao "kad vidiš žutu patku - pucaj", a urednik lista Polika Bojan Bilbija se nadovezao i kazao da u tom slučaju "i satarica može da radi", nakon toga dodavši da se šali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.